Најновији чланци
Почетна / Tag Archives: ustase

Tag Archives: ustase

Злочин у Двору на Уни – 17 година после

Злочин у Двору на Уни десио се 8. августа 1995. године, кад су непознати починиоци у маскирним униформама брутално убили 12 српских цивила у тамошњој основној школи. Готово сви страдали Срби били су хендикепирани.

Цео чланак »

КАКО СУ НЕСТАЛИ СРБИ КАТОЛИЦИ

Да је један део Срба још од средњег века био римокатоличке вероисповести, није никада негирано од стране научне јавности. Међутим када се међу јужнословенским римокатоличким становништвом Аустро-Угарске монархије појавио не мали број људи од интелектуалаца преко свештеника до занатлија који су себе сматрали Србима, своје Српство отворено истицали и услед свих недаћа које су их пратиле, много тога је добило другачији ток.

Цео чланак »

ЗЛОЧИНИ ЦРНАЦА НАЦИСТА У СРБИЈИ

Пре неколико месеци тражећи податке о немачким ратним злочинима, обратио сам се за помоћ др.Ђорђу Лопичићу. Добио сам судске записнике и прелиставајући оптужбе на моје изненађење пронађох оптужницу против неког немачког мајора команданта 845 црначко-арапског батаљона који је направио незапамћене злочине у Србији дуж комуникације Ужице-Пожега-Косјерић.

Цео чланак »

ЧЕТНИЧКИ ПОКРЕТ ДАНАС

cetnicki pokret

Четнички покрет је обновљен пред сам крај 2011. године. Потребе Српског народа да се организује и одбрани на простору Косова и Метохије захтевале су и обнављање ове организације и њене четничке акције с почетка 20. века. Данашња четничка организација се формира полако и пажљиво. Разликује се од свих познатих организација. И из нас стоји наш рад, присуство на терену, хуманитарна делатност и повезивање православних националиста за одлучујућу борбу која предстоји.

Цео чланак »