Најновији чланци
Почетна / Tag Archives: SPC

Tag Archives: SPC

Петиција за поништење договора из Брисела

У Косовској Митровици данас ће почети потписивање петиције којом се тражи поништавање споразума постигнутих током дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Цео чланак »

Ухапшен Србин код Звечана

У селу Житковац код Звечана на северу Косова припадници Кфора и Еулекса ухапсили су јутрос једног Србина, због чега су претходно два сата држали под блокадом пут Звечан – Зубин Поток код Звечана. “У раним јутарњим сатима, за викенд, узнемирили су локално становништво, а резултат њихове акције је хапшење једног …

Цео чланак »

Убијени Срби повратници код Урошевца

ИЗВОР: ТАНЈУГ УРОШЕВАЦ – Заменик министра унутрашњих послова Косова Саша Рашић потврдио је да је у селу Талиновац код Урошевца брачни пар Јефтић пронађен мртав и да се претпоставља да је реч о убиству. Рашић је рекао да је косовска полиција поводом овог случаја покренула опсежну истрагу у коју су …

Цео чланак »

Епископ Теодосије: Крст да остане на свом месту!!!

Поводом најаве КФОР-а о уклањању крста код Рудара, Епархија рашко-призренска апелује на међународне факторе на КиМ да решење нађу у договору са представницима општине Звечан.

Цео чланак »

СРПСКЕ НЕЗАБОРАВНЕ ПЕСМЕ – ХИМНА СВЕТОМ САВИ

Свети Сава

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави, српске цркве и школе светитељској глави! Вероватно нема Србина, који не познаје ове стихове.

Цео чланак »

Подршка Српском културном клубу Партијарх Варнава из Пљевља

Српски Културни клуб упутио је ултиматум црногорској држави у којем се тражи да се у следећих 48 сати опозове одлука о депортацији Српских свештеника и монаха.

Цео чланак »