Најновији чланци
Почетна / Tag Archives: hrvatska

Tag Archives: hrvatska

СРБИМА У ХРВАТСКОЈ СЕ СПРЕМА “ОЛУЈА2”

"Олујом 2" би се за сва времена решило "српско питање"! Заговорник је адмирал у пензији Давор Домазет Лошо, човек који је командовао акцијом у Медачком џепу 1993. године.

Домазет Србима прети “Олујом 2” У Хрватској све чешће призивају “Олују 2”, којом би се дефинитивно и за сва времена скинуло са дневног реда “српско питање”, а заговорник таквих идеја је адмирал у пензији Давор Домазет Лошо, бивши војни обавештајац и човек који је командовао акцијом у Медачком џепу 1993. …

Цео чланак »

ХРВАТСКЕ ЗЛИКОВЦЕ СПАСИЛА ВЕРА

Хрватска и њен злочин

Циљ мог текста није да се говори и фокусира на Готовину и Маркача јер су они у суштини ствари небитни за нас и наш напаћени и прогнани народ. Поента скидања пресуде о удруженом злочиначком подухвату је у следећем ...

Цео чланак »

Злочин у Двору на Уни – 17 година после

Злочин у Двору на Уни десио се 8. августа 1995. године, кад су непознати починиоци у маскирним униформама брутално убили 12 српских цивила у тамошњој основној школи. Готово сви страдали Срби били су хендикепирани.

Цео чланак »

Идентификовани остаци још 21 србске жртве

У Заводу за судску медицину и криминалистику Медицинског факултета у Загребу јуче су идентификовани посмртни остаци још 21 српске жртве.

Цео чланак »

УСТАШКО-ШИПТАРСКА АЛИЈАНСА

У Загребу је 15.јуна потписан споразум о одбрамбеној сарадњи Хрватске и Косова, који, како је речено, треба да допринесе јачању веза на подручју војне индустрије, обуке и заједничких војних вежби. Споразум су потписали министар одбране Хрватске Анте Котромановић и и министар косовских снага снага безбедности Агим Чеку.

Цео чланак »