Најновији чланци
Почетна / Tag Archives: парастос

Tag Archives: парастос

ЧЕТНИЧКИ ПОКРЕТ 17.ЈУЛ ДАН СТРАДАЊА СВ.ЦАРСКЕ ПОРОДИЦЕ РОМАНОВ И ЂЕН.ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА

Позивају се сви Срби добре воље, поштоваоци Свете Царске породице и ђенерала Драже, да својим присуством увеличају обележавање дана заједничког страдања ових мученика. Сви предлози и сугестије су добро дошли ради што боље и величанственије организације. Живела Србија! Живела Русија! Четнички покрет (П.О.С)

Цео чланак »

ПАРАСТОС КРАЉУ ПЕТРУ II 2012.год

парастос Краљу Петру II - Опленац 2012

На Опленцу 3. новембра одржан је парастос Краљу Петру Другом у организацији удружења Краљевина Србија на коме је присуствовао и председник Четничког покрета Братислав Живковић. После парастоса у вили Опленовачког комлекса одржан је краћи састанак са Престолонаследником и договорени су даљи кораци ка подизању свести у Српском народу о монарихи и њеној важности као будућем државном уређењу.

Цео чланак »

ЗА ВЕЋИНУ СРБА “ОЛУЈА” ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ!!!

Парастос - "Олуја" 2012

И ове године, парастос убијеним Србима од стране усташа у злочиначкој акцији "Олуја" 1995. године служен је у Цркви светог Марка у Београду у присуству више стотина чланова породица страдалих, представника државе, војске и невладиних организација. Парастосу су присуствовали и чланови Четничког покрета.

Цео чланак »

ПАРАСТОС ЂЕНЕРАЛУ МИХАИЛОВИЋУ 2012

Ивањица - парастос 2012

Четнички покрет сматра да би централни парастос у Србији ипак требао бити у Ивањици јер је то право место које треба окупити што више поштовалаца и следбеника нашег бесмртног Ђенерала Драже Михаиловића. Није било нимало лако организовати све ово, али уз Божију помоћ све је протекло у најбољем реду.

Цео чланак »

ПАРАСТОС ЂЕНЕРАЛУ ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ

Чича Дража - Ивањица

Четнички покрет организује централни парастос бесмртноме Ђенералу Дражи Михаиловићу у његовој родној Ивањици 17. јула у 11.00 часова. Сви су добродошли да се на овај начин одужимо највећем Србину 20-ог века.

Цео чланак »