Најновији чланци
Почетна / Вести / ПАПА СТВАРА СВЕТСКУ ВЛАДУ

ПАПА СТВАРА СВЕТСКУ ВЛАДУ

Поглавар Римикатоличке цркве, папа Бенедикт XVI, позвао на стварање светске владе и новог светског поретка.

У говору одржаном на папском савету 3. децембра 2012. године, папа је позвао на „изградњу глобалне заједнице с одговарајућим овлашћењима“, на службу „за опште добро људске породице“.

Према виђењу римског папе, заштита глобалног мира и праведности по успостављању светске владе и новог светског поретка, не би се заснивали на стварању једне супер-државе, већ новог управљачког органа, који би предлагао политичарима у власти, одговорним за доношење одлука, критеријуме за процену и практичне предлоге.

Римски папа је рекао: „Предложено тело не би била супер-држава, концентрисана у рукама шачице људи, који би владали над свима осталима, експлоатишући најслабије“.

Папа је такође поделио своју визију новог органа као „моралне силе“ или моралног ауторитета, који би имао „моћ да утиче у складу с разумом, то јест колективна власт чија је надлежност ограничена законом“.

Последњи папин предлог није изненађење, с обзиром на то да се 2010. године Ватикан залагао за стварање светске централне банке, која би била одговорна за регулисање глобалних финансијских токова.

Један коментар

  1. Pa cilj im se zna vec vekovima koga to jos moze iznenaditi?Politiku katolickih drzava vode vec dugo i sve u cilju unistenja Pravoslavlja!!!