Глас Четника

Браћо и Сестре,

Српска Краљевина и Српски Краљ су обрисани са карте света давне 1918 године.

Уместо Краљевине и Краља, наметнута нам је југославија и југословенство које смо скупо платили, а на жалост, плаћамо и данас.

Зато сви МИ, којима је на срцу СРПСКА ОТАЏБИНА, морамо учинити СВЕ што је у нашој моћи, да кренемо у обнову СРПСКОГ КРАЉЕВСТВА.

Наша прилика у остварењу тих циљева су долазећи парламентарни избори, те стога позивамо све оне који су за враћање Парламентарне Монархије у Србију, да се организују и окупе у један народни корпус, за обнову краљевине. (више информација у данима пред нама)

Са вером у Бога, за Краља и Отаџбину!


НАЦИОНАЛИЗАМ И СОЦИЈАЛНА ПРАВДА

.. бесмисленост политичко идеолошке подељености на ”левицу” и ”десницу” равна је бесмислености идеје о супротстављености национализма и социјалне правде. Као што истински национализам не може бити без тежње за хармонијом између класа, и заштитом радника као носилаца стваралачке снаге нације, тако ни социјална правда не може бити остварена без национализма као везивног ткива и темеља одбране државе – средства помоћу ког се нација самоуређује и штити, и средине у којој се социјална правда треба остварити. Човек лишен националне свести, ништа је друго до безлични потрошачки материјалиста и обескорењени грађанин. А као такав неизбежно постаје објект експлоатације и социјалне неправде. Јер знамо да ни дрво без корена не може ни расти ни живети већ искључиво за потпалу служи.
Држава као земаљска творевина, не може бити савршена и садржи извесну количину “нужне нехуманости”. Остварење социјалне правде се у том смислу, мора третирати као релативна категорија, у складу са хришћанском истином, да раја на земљи не може бити.


СРПСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ

ЗАВЕТ ДЕСПОТА СТЕФАНА

НОВА СРБИЈА

СВЕТОСАВСКИ ЈЕ ВОЛЕТИ СВОЈУ ОТАЏБИНУ

ВЕЛИКА СРБИЈА

СРБИЈА – КОЛЕВКА ЕВРОПСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ